Want your
own Fotopage?








 
::AbaHwAfi's FotoPageS::

By: Abah Wafi

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Saturday, 30-Jun-2007 12:00 Email | Share | Bookmark
Sungai Tekali, Hulu Langat

Singgah sebentar di pasar pagi pekan Batu 11
Begitu rajin makcik-makcik ni berniaga
Bermacam jenis ulam kampung ada...
peniaga minyak atar pun ada...
Susah jugak nak dpt kan setting kamera yg sesuai
WB juga kekadang susah nak set
shoot menegak...ok ke?
Hampir 3 jam disini....
tapi, pasti datang lagi...utk buat "correction"
Terletak lebih kurang 35km dari KL, Sg Tekali (ada juga yg memanggil nama Sg Tekala) mmg terkenal sbg tempat berkelah bagi penduduk berhampiran Hulu Langat. Ia juga menjadi tempat yg sesuai utk bereksperimentasi... khas utk test-shoot D80 aku yg masih "panas".

Dalam perjalanan ke hutan rekreasi Sg Tekali, suasana di pasar pagi pekan Batu 11 menyebabkan aku berhenti utk shoot barang sekeping dua.



Puas di sini, terus menuju ke Sg Tekali....Jgn lupa bawa tripod sekiranya suka shoot pemandangan sungai yg mengalir....Yg pasti, aku akan datang lagi utk membuat "pembetulan", jom kesana...ada brani?





View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2008.

ns4008229.ip-198-27-68.net